- W ramach POPŻ Podprogram 2017, który był realizowany w okresie sierpień 2017- czerwiec 2018 współpracowaliśmy z Bankiem Żywności w Koninie.
- Program był skierowany do osób potrzebujących, o niskich dochodach do których trafiły takie produkty jak groszek z marchewką 4kg, fasola biała 4kg, koncentrat pomidorowy 1,76 kg, buraczki wiórki 1,05kg, powidła śliwkowe 1,5kg, makaron jajeczny 4,5kg, makaron kukurydziany bezglutenowy 0,5kg, ryż biały 4kg, kasza gryczana 2kg, herbatniki maślane 0,6 kg, mleko UHT 7l, ser podpuszczkowy dojrzewający 2,4kg, szynka drobiowa 3kg, szynka wieprzowa mielona 2,1kg, pasztet wieprzowy 0,64kg, kabanosy wieprzowe 0,3 kg, filet z makreli w oleju 1,7kg, cukier biały 4kg, miód nektarowy wielokwiatowy 0,4 kg, olej rzepakowy 4l, gulasz wieprzowy z warzywami 1,7kg.
- Za naszym pośrednictwem pomoc żywnościowa trafiła do 604 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej.
- Wydaliśmy osobom potrzebującym:
- 30’879,63 ton żywności;
- 3015 paczek żywnościowych;
- W ramach Podprogramu 2017 nasi podopieczni korzystający z pomocy żywnościowej uczestniczyli w działaniach towarzyszących. W ramach tych działań uczestniczyliśmy łącznie w 10 warsztatach edukacyjnych, w których udział wzięło 141 osób.
- Rodzaje warsztatów:
- Kulinarne - 10 spotkań dla 141 uczestników
INFORMACJE O ARTYKULE
Autor: |
Justyna Włodarczyk |
Zredagował(a): |
Marta Ramicka |
Data powstania: |
11.07.2018 12:49 |
Data ostatniej modyfikacji: |
|
Liczba wyświetleń: |
914 |
ARTYKUŁY ARCHIWALNE
Lp. |
Data modyfikacji |
Zredagował |